Fetal MR
Fetal Mr Nedir?
Fetal Mr; Ultrasonda genel olarak gebeliğin anormallikleri ayrıntılı bir şekilde görülmez. Bu nedenle doktorlar genel olarak emar çektirme işlemlerini uygun görürler. Bu emar yönteminin bir diğer ismi ise obstetrik emar olarak da bilinir. Bu emar türünde aslında plasentanın durumu hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olunur. Aynı zamanda hamile hastalarımızın emar çektirmesi sonucunda bebeğin duruşu da genel olarak anlaşılır.
Doktorlar genel olarak fetal MR çektirme işlemini ister. Bu emar genel olarak ultrasonda görünmeyen ayrıntıların görünmesi için çekilen emar türüdür.
Bebeğin duruşu hamile hastalarımızın için oldukça önemlidir. Bunun sebebi aslında hamile hastalarımızın gebeliklerin daha rahat geçmesini sağlar. Aynı zamanda plasentanın pozisyonu genel olarak bu emar sayesinde ortaya çıkar. Plasentanın pozisyonu hamile hastalarımızın için önem teşkil eder.
Çünkü plasentanın pozisyonu hamile hastalarımızın genel olarak duruş şekillerini de belirler. Genel olarak hamile hastalarımızın bebeğin anatomik yapıları doktorlar tarafından incelemeleri için emar çektirme işlemi yapıyoruz. Bu emar hamile hastalarımızın bebeklerinin görüntü çözünürlüğünü yüksek gösterir. Genel olarak gebeliğin 2. Veya 3. Trimesterinde yapıyoruz.
Gebelikte Fetal Mr
Fetal Mr, zorunlu gebeliklerde genel olarak doktor tavsiyesi üzerinde çekilmektedir. Sorunlu gebelik yaşanması sonucunda ultrasonda doktorun istediği görüntü bulunur. Böylece bebeğin ve gebeliğin durumu tespit edilir.
Fetal Mr Nasıl Yapılır?
Genel olarak emar işlemi hamilelerde uygulanır. Hamilelerde uygulanan bu emar genel olarak hamileliğin ilk 3 ayından sonra yapıyoruz. Bu emar genel olarak bebeklerin görüntüleme tekniği olarak bilinir. Hamile hastalarımızda genel olarak ilk 3 ayda ultrason dahi yapılmaz. Kadınların hamilelik esnalarında genel olarak emar radyolojik görüntüler tercih edilmez. Bunun sebebi genel olarak radyoloji bebeğe oldukça zarar verir.
Doktorun şüphelendiği durumlarda genel olarak emar çektirme işlemleri yapıyoruz. Genel olarak emar cihazı radyo dalgaları ile çalışır. Bu nedenle emar çektirme işleminde herhangi bir radyasyon bulunmaz. Bu nedenle hamile hastalarımızın emar masasına sırt üstü uzanması yeterlidir. Hamileler genel olarak bu emarı çektirecekleri zaman oldukça tedirgin olurlar.
Hamile hastalarımızın tedirginliği aslında bebeklere verilecek olan zarar olarak bilinir. Fakat bu emar çektirme işleminin genel olarak zararsız olduğu da bilinir. Hamile hastalarımızın bu emar işlemi yaptıracakları zaman tedirginlik yaşamamaları gerekir. Tedirginlik yaşayan hamile hastalarımızda doktorlar genel olarak bilgilendirme yaparlar. Emar çektirmek riskli olmasının yanı sıra bu emar türünde radyasyon bulunmadığı için zararı olmaz.
Neden Fetal Mr çekilir?
Hamilelikte bebeğe ait problemlerin ne olduğunu öğrenmek için Fetal MR çekiliyor. Hamilelik esnasında bebeğe ait problemlerin ne olduğunun kesin tanısını koymak için emar yöntemi ile görüntülenir. Bu emar genel olarak sadece bebeğe ait problem değil anneye ait problemler de bu emar sayesinde ortaya çıkar. Bu emar istemi sadece bebeğin gelişimi açısından sıkıntı yaratan durumların ne olduğuna bakmak için değildir. Genel olarak hamile hastalarımızın açısından oluşacak olan apandisit sorunlarını incelemek için bu emar istenir.
Apandisit sorunu yaşayan hamile hastalarımıza normal emar riskli olduğu için bu emar türü kullanılır. Aynı zamanda hamile hastalarımızda böbrek taşı sorunu da oluşabilir. Hamile hastalarımızda oluşan böbrek taşı sorunları genel olarak bu emar yöntemi ile gözükür. Bu nedenle hamile hastalarımıza uygulanan bu emar sadece bebeğin gelişimi değil annenin de yaşamış olduğu sorunların tanısı konur. Genel olarak anne karnındaki bebeklerde bulunan kalıtsal hastalıklar bu ultrason sonucunda anlaşılır. Bebeğin down sendromlu olması da aynı şekilde bu ultrason sayesinde ortaya çıkar.
Hamile hastalarımızın da oluşacak yumurtalık kistlerinin tedavisi ve tanısı için bu emar türü kullanılır. Aynı zamanda hamile hastalarımızın yumurtalık kistlerinin takibini yapmak için de bu emar türü kullanılır. Bunların yanı sıra bebeğin herhangi bir sorun yaşaması sonucunda da bu emar çekimi istenebilir. Bebeğin herhangi bir sinir sitemi rahatsızlığı bulunduran bebeklerin görüntüleme işlemi de yapılabilir.
Ne Kadar Sürmektedir?
Hamile hastalarımıza da genel olarak yapılan Fetal Mr bebeğin gelişimi hakkında bilgi verir. Genel olarak bu emarı çektirme işlemi yapacak olan hamile hastalarımızın bu emar işleminin ne kadar sürede biteceği hakkında merak ederler. Bu emar genel olarak gebelerde çekilen emar türü olarak da bilinir. Genel olarak emar çektirme işlemi yaptıracak olan hamile kadın emar masasına sırt üstü uzanır.
Hamile hastalarımızınultrason çektirme işlemi genel olarak en az 15 dakika en fazla 20 dakika sürer. Bu esnada doktorlar istenilen görüntüyü kolay bir şekilde alır. Hamile hastalarımızın durumuna göre genel olarak emar çekim süresi değişir. Hamile hastalarımızın emar görüntüsünü çektirecekleri esnada hiçbir şekilde hareket etmemesi gerekir.
Hamile hastalarımızın durumuna göre değişen bu emar süresi belirli şartlara uyulduğu zaman azalır. Bu nedenle emar işlemi gerçekleştirilmeden önce emar yapılacak olan kişinin belirlenen komutlara uyması gerekir. Emar yapılacak olan hamile kadının üzerinde herhangi bir metal bulunmaması gerekir. Metal bulunması halinde hastanın emarı net bir şekilde ortaya çıkmaz. Bu nedenle kişinin çektirecek olan kişinin emar süresi uzar. Bu nedenle kişi haliyle rahatsızlık hisseder.
Tetkik Öncesi Hazırlık Gerekir Mi?
Hamilelik dönemlerinde herhangi bir sorun yaşanması durumunda Fetal MR işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem genel olarak hamileliğin ilk 3 ayından sonra gerçekleştirilir. Hamileliğin 3. Ayından sonra genel olarak herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. Doktorun ultrason sonucunda bebek hakkında anormal düşünceleri sonucunda bu emar çekiliyor. Aynı zamanda doktorun ultrason sonucunda annede görmüş olduğu anormallikler sonucunda bu emar sisteminin uygulanması uygun görülür.
Bu emar sayesinde doktor hamile kadının ve bebeğinin yaşamış olduğu anormalliklerin tanısını koyar. Genel olarak hamile hastalarımızın ve bebeğe bu işlem hiçbir şekilde zarar vermez. Bu işlem esnasında hastaya herhangi bir ilaç verilmez. Bu nedenden kaynaklı olarak bebeğin ve annenin hayatı tehlikeye girmez. Hastaya genel olarak damar yolu açılmaz. Bu nedenle hamile hastalarımızın endişe edeceği hiçbir nokta bulunmaz.
Genel olarak hamile hastalarımızın işlem öncesinde herhangi bir hazırlık yapmaları gerekmez. İşlem yapılmadan önce hamile kadının belirli bir haftada bebeklerinin büyümesi gerekir. Daha sonra annenin başı dışarıda kalacak şekilde emar cihazına yerleştirilir.
Anneye verilen pozisyon sonucunda emar çekimi gerçekleştirilir. Hamile kadının emar öncesinde herhangi bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Genel olarak emar çekilecek olan hamile hastalarımızınbelirlenen kurallara uyması gerekir. Kurallara uyan kadınların genel olarak sıkıntı çekmeden rahat bir emar çekim işlemi olur.
Hamileliğin Hangi Döneminde Uygulanabilir?
Hamile hastalarımızın Fetal MR işlemi genel olarak belirli zamanlarda çekiliyor. Belirtilen zamanlardan önce çekilen emar işlemleri genel olarak hamile hastalarımızın ve bebekler açısından oldukça risklidir. Hamile hastalarımızın çekilecek olan emar işlemi genel olarak gebeliğin ilk üç ayında kullanılmaz. Gebeliğin ilk üç ayında genel olarak veri alınmaz.
Genel verilere bakacak olursak vakıaların çoğu 24 haftalık gebe olanlardan oluşur. Bazı hamile hastalarımızın ise 24 haftalık gebeliğin üzerinde oldukları zaman emar işlemlerini gerçekleştirir. Bu emar işleminin genel olarak anneyi takip eden doktor tarafından yapılması önerilir. Bunun nedeni hamile kadının doğum yapması emar çekiminde oldukça önemlidir. Emar işlemi yaptıran hamile hastalarımızın herhangi bir anormallikleri durumunda takip eden doktor emar çekimini uygun bulur. Doktor genel olarak gebeliğin 12 haftalık dönem süreci boyunca yapıyoruz.
Bebeğin genel olarak santral sinir sistemi doktor tarafından takip edilmek için emar işlemi yapıyoruz. Aynı zamanda anne karnındaki bebeklerin herhangi bir omurilik sorununa karşı bu emar çekimi yapıyoruz. Hekim genel olarak bebekte patolojik durum görmesi sonucunda bu emar işlemini gerçekleştirir. Genel olarak bebeğin ilk 3 aylık olduğu dilimlerde emar işlemi gerçekleştirilmez. Bunun yanı sıra acil bir durum fark edilmesinden kaynaklı olarak bebek ilk üç ayında anne karnında iken emar işlemine alınabilir.
Fetal Mr İle Hangi Organ Ve Sistemler Görüntülenir
Genel olarak hamile hastalarımıza uygulanan bu emar sistemi bazı organların görülmesine neden olur. Yaşanılan bazı durumlar sonucunda hamile kadının bebeğinde bulunan rahatsızlıkların ne olduğu öğrenilir. Hamile kadının bebeğinde herhangi bir hastalık bulunup bulunmaması bu emar sonucunda ortaya çıkar. Aynı zamanda ailenin genetiğinde bulunan rahatsızlık bulunup bulunmadığı bu emar sonucunda ortaya çıkar. Ailenin genetiğinde bulunan hastalığın bebeğe geçip geçmediği konusunda araştırmalar yapıyoruz.
Genel olarak bebeğin damarlarında herhangi bir istenmeyen durumların sonucunda tanı konması için emar yöntemi kullanılır. Bu emar sonucunda bebeğin beyin kısmında herhangi bir sorun yaşanması emar sonucunda anlaşılır. Aynı zamanda bebeğe geçmesi gereken doğumsal anormallikler emar sonucunda anlaşılır. Emar çekme işlemi bebeğin damar anormallikler yaşayıp yaşamadığının tanısını koymak içinde çekiliyor.
Emar işlemi genel olarak bebeğin omurga ve omurilik rahatsızlığı bulunup bulunmadığı gözükür. Doğumsal anormalliklerin incelenmesi aynı şekilde bu emar sayesinde olur. Anne karnında bulunan bebeklerin akciğer sorunları yaşayıp yaşamadıkları da bu emar sonucunda ortaya çıkar. Doktorlar gerektiği durumlarda bebeğin ameliyat öncesinde incelenmesi sonucunda bu emar çekiliyor.
Fetal Mr Fiyatları 2024
Hamile hastalarımızın hamilelik dönemlerinde yaşamış olduğu rahatsızlıklar göz önüne alınarak emar işlemleri yapılabilir. Genel olarak anne karnında olan bebeğin gelişim sürecinde herhangi bir sorun olması emar sonucunda ortaya çıkar. Aynı zamanda anne karnında bulunan bebeğin herhangi bir sorun oluşması durumunda emar çektirme işlemi gerçekleşir.
Bu emar sonucunda bebeklerin herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığı ortaya çıkar. Bu emar fiyatları kişinin yapısına göre farklılıklar gösterir. Hamile hastalarımızın geçmişten gelen genetik rahatsızlığı bulunması durumunda bebeğe geçip geçmediği araştırılacağı zaman emar bebeği kontrol etmek amaçlı çekiliyor. Devlet hastanelerinde emar işlemi çekileceği gibi özel hastanelerde de çekiliyor.
Bu nedenle hamile hastalarımızın risk hissettikleri zaman acil olarak emar çektirmek istediklerinde özel hastaneyi tercih edebilir. Özel hastane tercihinde bulunan kişiler genel olarak emar çekim ücretlerini merak ederler. Emar çekim ücreti genel olarak hamile hastalarımızın yapılarına göre değişiklik gösterir. Eskiden gelme genetik rahatsızlığı bulunan hamile hastalarımızın emar ücreti daha farklı olarak belirlenir. Bunların yanı sıra her hastanenin fetal mr ücreti farklı olarak belirlenir.
Genel olarak özel hastane fiyatları değişiklik gösterir. Bunun sebebi hastanede kullanılan emar cihazlarının yeni olması fiyatta fark yaratır. Aynı zamanda hastanenin konumu da ücretin farklılığına neden olur. Hastanenin fiyatlarını kişiler emar çektirmeden önce karşılaştırması gerekir. Kişiler genel olarak hastane fiyatlarını karşılaştırdıktan sonra randevu alabilirler.
Hamile hastalarımıza memnun kalacakları şekilde hizmet vermeye devam. Hamile hastalarımızın genel olarak hastanenin iyi olmasını ön planda tutarak Fetal MR randevusunu Safir Lab merkezimizden almaları gerekir. Fetal mr fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.